Diferents escoles de Feng Shui

Quan una persona em demana informació sobre el Feng Suí o simplement m’encarrega un estudi per a la seva casa o lloc de treball, no em puc estar de comentar-li que és molt important que el professional que realitzi aquest estudi sigui de la màxima confiança, cal saber amb quin mestre/s ha estudiat per conèixer el seu “llinatge” i quants anys fa que es dedica a aquesta professió.

L’estudi del Feng Suí és una missió que requereix del compromís d’un llarg procés de temps i anys, d’estudi constant... d’experimentació... d’observació...
Arribar a ser un bon expert és un procés llarg i gradual que necessita molt d’esforç per part del professional, tant econòmic com en dedicació i estudi.

Com en totes les professions i aquesta no n’està exempta, podeu-ho trobar “professionals” que us diguin que ho saben tot en referència al Feng Suí, normalment són persones que han llegit llibres sobre el tema i creuen que poden llançar-se a fer estudis. Us diré que cal anar amb molt de compte ja que des de l’any 1990 que fa que em dedico a l'estudi d’aquesta professió veig que com més es sap mes et queda per aprendre i que és importantíssim rebre aquests coneixements per mitjà d’un bon mestre al que s’ha de seguir constantment arreu del món per arribar a ser un bon professional, ja que en els llibres mai es posen els reals secrets del Feng Suí, això només es transmet en viu i de mestre a deixeble, per la senzilla raó que llegit en un llibre es podrien interpretar incorrectament i se’n estan de fer-ho, cosa que aprovo enormement ja que un estudi ben realitzat pot portar moltes millores en una llar o lloc de treball, un treball mal interpretat pot portar molts de problemes.

Si heu llegit diferents llibres sobre el tema veure-ho que n'hi ha que segueixen una tècnica i d’altres altres, això us crea molta confusió, breument us explicaré la raó del perquè passa això. En els inicis dels estudis de Feng Shui ja fa més de 4000 anys hi havia un mestre que tenia els seus deixebles per tal de transmetre’ls els seus coneixements abans de morir-se, alguns d’aquets deixebles quan ja feia anys que estudiaven amb el mestre van deixar de fer-ho per que pensaven que ja ens sabien tant com ell , motiu pel qual van abandonar els estudis i es van posar a treballar, com que no ho sabien tot i no podien tornar amb el mestre van interpretar les coses a la seva manera i d’aquí esdevenen les contradiccions que podeu trobar ens diferents llibres amb diferents tècniques i amb diferents escoles.


Breu resum de les escoles més conegudes d'occident: 

Feng Shui creatiu o sensitiu:
Sembla ser que el seu origen està a USA. Està basat únicament en la intuïció del consultor, no tenen en compte el factor temps i espai (any de construcció del immoble i graus precisos del front de la casa) ni les direccions magnètiques del lloc a estudiar 

Feng Shui Black Hat Sect o Feng Shui estacions de la vida:
El seu origen rau en el Budisme Tibetà, cada direcció magnètica terrestre en relació a la porta d’entrada té el mateix significat per a totes les cases, tampoc tenen en compte el factor temps i espai (any de construcció del immoble, ni graus precisos del front de la casa) 

Escola de les 8 cases o sistema Est – Oest:
El seu origen ve del Monjo Yi de la dinastia Tang, es basa en 4 direccions bones i 4 direccions perjudicials, per a cada casa i persona.
Tampoc aquí tenen en compte el factor temps i espai (any de construcció del immoble, ni graus precisos del front de la casa) 

Xuang Kong Fei Xing o 9 estrelles volants:
El seu origen és el Feng Shui Tradicional Xinès o Feng Shui Clàssic.
Utilitza el temps (any de construcció del immoble) i el espai (càlcul precís dels graus del front de la casa).
D’aquesta manera es poden definir de forma correcta les energies i saber les possibilitats reals d’una casa.
Aquesta és l’escola més precisa i fiable que existeix, al mateix temps però és la més complexa i complicada, fet que li dóna un encant especial.
Quan volem aprofundir de forma precisa en l’energia que tenim en les nostres llars o lloc de treball a fi de treure el màxim rendiment al Feng Shui, és impressindible utilitzar aquesta escola i tècnica del Xuang Kong Fei Xing.

 

Master Joseph Yu & Ester Pedrals (Xile)
Master Joseph Yu & Ester Pedrals (Xile) 
/