Els 5 animals celestials

Sigui quin sigui el lloc on ens trobem, sempre podem utilitzar la tècnica dels animals celestials. Basat en l'antic model Xinès dels 5 animals, Tortuga (darrera nostre) Au fènix (davant) Drac (a la esquerra) Tigre (a la dreta) Serp (en el punt central).

Per entendre-ho millor imaginem-nos que ens trobem drets, a l’esquena tindrem la tortuga, al davant tindrem l’au fènix al costat esquer tindrem el drac, al costat dret tindrem el tigre i en el centre del nostre cos tindrem la serp.

La missió dels animals celestials, nom hipotètic que se li dóna a diferents àrees de espai del nostre voltant, és la de donar protecció a la persona, si estudiem això des del punt de vista psicològic entendrem el significat que tenen els animals celestials. imaginem-nos que sempre els tenim col·locats al voltant nostre, el nostre sistema nerviós sap que no podem controlar els moviments o objectes que estan al nostre darrera, així que aquest és el punt més vulnerable, al nostre darrera necessitem sentir-nos segurs i lluny de qualsevol perill, la gran tortuga aquí (paret) serà l’encarregada de protegir-nos. Per altre costat quan mirem cap endavant el que volem és una visió clara i exempta d’obstacles, per sentir-nos inspirats a contemplar un extens paissatge, ja que és el lloc per el que vola el mític Au fènix, es tracta d'un ocell d'inspiració inacabable, i el desig de tot ésser humà és poder compartir aquesta sensació.

Quan ens trobem drets o asseguts, a la nostra dreta es troba el què anomenem Tigre, tan si som dretans com esquerrans, i a la nostre esquerra hi ha el que anomenem Drac.

Tant en el costat dret (tigre) com el costat esquerre (drac) es podrien situar els objectes a la mateixa alçada, no caldria tampoc que fós més baix el costat dret que l’esquerre, com es pot veure escrit en molts llibres, ja que en l’actualitat això no tindria sentit.

Per fer-ho més simple diríem que els animals de protecció representen el suport que pot rebre una casa, el mateix que si ens asseguéssim en una butaca per a estar còmodes. Veritat que ens agradaria tenir un bon respatller? (és més còmode asseure’s en una butaca amb respatller alt que en un tamboret!). També ens agradaria tenir un bon suport per als braços, veritat? i que a més aquets braços es trobessin a la mateixa alçada per no asseure’ns amb un braç més alt que l’altre com descriuen molts llibres per tal de donar més rellevància al drac que al tigre, cosa que no té sentit en els nostres temps presents. Ens agradarà tenir una bona vista al capdavant que serà l’au fènix ja que asseure’s mirant a una paret no és igual d’agradable. Aquesta és la utilitat dels animals protectors. 

Aquestes normes tan les podem seguir al menjar...  dormir... treballar... establir la posició més segura i positiva a l'hora de dirigir una reunió o simplement de gaudir d’encontres socials.

Quan ens trobem per exemple estirats al llit, necessitem que el capçal estigui col·locat en una paret ferma, o que el capçal del llit sigui el suficientmentment alt com perquè faci de paret (tortuga),  és important tenir tauletes de nit ja siguin aquestes iguals o en diferent mida (drac i tigre) i al davant del llit un espai buit (Au Fènix).

Si ens trobem asseguts en un sofà o cadira serà el mateix , al darrera, tindrem una bona paret, al davant un espai lliure, i als costats els posa braços o algun moblet baix que pugui fer la mateixa funció.

Si en el lloc on ens trobem no tenim Tortuga ens sentirem amb una sensació d'incomoditat i neguit.

Si no tenim Au fènix al davant (recordeu els nens que antigament els posaven de cara a la paret), ens farà quedar l’espai visual del davant completament bloquejat per la paret a part que en aquest cas també tindrà l’esquena sense protecció i donaria una sensació de nerviosisme molt gran.

Si no tenim Drac (esquerre) ens provocarà una falta d’inspiració i facilitarà que la persona caigui en l'avorriment i la letàrgia.

Si no tenim Tigre (dreta) farà que ens sentim sense protecció.

A la cuina els animals celestials funcionen al revés, la part de la tortuga (paret) ha d’estar al davant nostre mentre cuinem, així que hauríem de col·locar els animals posant-nos d'esquena als fogons, perquè ens quedés la tortuga a l’esquena, l’au fènix al davant, el drac a la esquerre i el tigre al costat dret.

Tenir una illa a la cuina en la que hi trobem els fogons, no es massa recomanable, ja que no tindrem tortuga. És aconsellable que els fogons tinguin sempre una paret al darrera.

 
/